Potrivit Electrive, Guvernul Federal German finanțează proiectul recent lansat cu suma de 3 milioane de euro.

Misiunea proiectului în prezent este de a crește stabilitatea celulelor la ciclurile de încărcare și densitatea energetică a acestora, astfel încât acestea să poată deveni o alternativă viabilă la bateriile tradiționale pe care le folosim deja de ceva vreme.

Calciul poate fi o alternativă potrivită la litiu, potrivit unor experți, în special datorită faptului că acest material este disponibil în cantități de aproximativ 400 de ori mai mari și se găsește pe mai toate continentele planetei.

Totodată, el are o capacitate mare de stocare și putere pentru a alimenta bateriile, asemeni litiului, două avantaje foarte importante, iar bateriile pe bază de calciu sunt și ele mai sigure în cazul scurt circuitului, deoarece nu sunt inflamabile, spre deosebire de cele litiu-ion.

Folosit ca mediu de stocare a energiei, și calciul are anumite dezavantaje, cum ar fi faptul că acesta poate produce anumite suprafețe care împiedică contactul atunci când este expus la aer, umiditate sau chiar la electrolitul folosit în baterii.

Asta înseamnă că în astfel de condiții, încărcarea și descărcarea nu mai sunt posibile.

Aceasta este una dintre problemele pe care trebuie să le rezolve echipa din spatele proiectului CaSino, iar dacă vor avea rezultate pozitive, acesta ar putea fi viitorul tehnologiei pentru baterii care ne va alimenta telefoanele, mașinile electrice și alte dispozitive cu baterii.