Anul acesta, fiecare proiect selectat în urma evaluării relevanței, nevoilor îndeplinite, impactului și gradului de creativitate, beneficiază de o finanțare de 12.000 de euro din partea Fundației BricoDépôt.
Obiectivele acestor inițiative vizează optimizarea locuințelor individuale, centrelor comunitare, spațiilor educaționale și unităților de terapie, oferind astfel un impact semnificativ în viața celor mai vulnerabile categorii de persoane.
Mai mult decât atât, în sfera spațiilor educaționale se observă o nevoie nouă, tot mai accentuată și anume, aceea de a crea spații și programe dedicate formării vocaționale, precum ateliere de lucru și instruire practică.
”Pe termen lung, ne dorim să susținem și să inspirăm cât mai multe organizații să își urmeze viziunea și să dezvolte inițiative cât mai adaptate nevoilor, astfel încât să schimbe cu adevărat viețile celor aflați în nevoie și să contribuie la formarea unor comunități mai puternice”, a spus Georgiana Brehuescu, Head of BricoDépôt Foundation & Community Investments Advisor.
Cele cinci proiecte câștigătoare, care primesc finanțare sunt:
- Asociația FREE, pentru amenajarea spațiului exterior al centrului din Brașov, dedicat victimelor traficului de persoane. Centrul va oferi celor în nevoie (în special femei și copii) adăpost, ocrotire, consiliere psihologică și suport, astfel încât să poată depăși contextul dificil.
- Asociația Climb Again, pentru finalizarea Centrului de Terapie prin Sport pentru Copiii cu Dizabilități din orașul Gruiu, județul Argeș. Aici, beneficiari cu sensibilități senzoriale sau dizabilități (dificultăți de echilibru, conștientizare spațială sau corporală) își vor explora toate simțurile pentru dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților motorii, de mobilitate și coordonare.
- Asociația Habitat for Humanity, pentru reabilitatea Casei 5 din cadrul SOS Satele Copiilor din București. Casa 5 va servi drept Centru de Resurse, suport și instruire pentru copii, astfel încât aceștia să își poată dezvolta abilitățile necesare pentru o viață independenta și pentru prevenirea abandonului școlar, prin efortul comun a două ONG-uri care și-au unit forțele pentru a susține aceeași cauză.
- Organizația Creștină Something New, pentru amenajarea unui apartament de urgență pentru victimele violenței domestice, alături de o cameră psihologică, în cadrul Centrului comunitar din Dezmir, Cluj. Proiectul cuprinde și amenajarea grădinii pentru activități extrașcolare în aer liber, pentru copiii din familii cu situație materială precară.
- Fundația FARA, pentru mărirea spațiului din cadrul Centrului din Cacica, Suceava, dedicat învățării aplicate, prin experiența directă. Aici, beneficiari din 7 comune vor putea dezvolta abilități esențiale de viață și carieră prin acces la ateliere, activități în aer liber, proiecte de bricolaj, workshopuri, consiliere și orientare. Totodată, aceștia vor putea accesa resurse și programe menite să îi integreze în comunitate și să le ofere o viață independentă.
Casele bune schimbă vieți: peste 29.000 de beneficiari
Cu o investiție totală de peste 300.000 de euro în fapte bune și peste 29.000 de beneficiari direcți și indirecți sprijiniți de la lansarea programului în 2020, Fundația BricoDépôt continuă să fie un pilon de susținere pentru comunitățile defavorizate din România.
Regulamentul complet al campaniei, criteriile de acordare a finanțărilor și mai multe detalii despre proiectele selectate pot fi consultate pe website-ul oficial al Brico Depôt, în secțiunea dedicată Fundației BricoDépôt: https://brico.bricodepot.ro/fundatie/finantare/.
Comentezi?