Un număr de 2.000 de volume vor fi donate școlilor și grădinițelor, cu obiectivul de a demara proiecte de educație pentru mediu în unitățile de învățământ respective. Proiectul este cofinanțat prin programul Europa Creativă.

Editura DPH continuă demersul de a promova circulația internațională a operelor literare de înaltă calitate și accesul copiilor români la literatura europeană pe segmentul de mediu, ecologie și salvarea planetei, și demarează un proiect ce include publicarea a 16 titluri apreciate internațional. Acestea au fost publicate inițial în Franța, Germania și Suedia și vor fi traduse și adaptate publicului din România.

Toate cărțile selectate abordează subiecte despre mediu, ecologie și viața pe planetă, prin povești captivante, pe înțelesul tuturor. Conținutul lor tratează teme majore precum schimbările climatice, influența omului asupra naturii, importanța protejării animalelor pe cale de dispariție în special, dar și a animalelor în general, risipa excesivă de resurse și, prin povești, copiii vor fi conștienți de aceste probleme încă de la o vârstă fragedă.

”Proiectul nostru contribuie la diversificarea literaturii române pentru că acest gen literar este destul de slab reprezentat pe piața cărții din România. Prin personajele lor, toate titlurile selectate îi vor atrage pe copiii cu vârste cuprinse între 3-10 ani. Ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii cu aceste cărți, prin urmare vom dona aproximativ 2.000 de cărți către 500 de școli și grădinițe din toată țara”, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

Proiectul se va desfășura pe parcursul a doi ani, iar primele patru titluri din această colecție, care au fost lansate în luna noiembrie, sunt:

Luna și pădurea magică - Usch Luhn, Lisa Brenner – o carte despre protejarea naturii care ridică un semnal de alarmă asupra braconajului, dedicată copiilor de 7 – 10 ani

Barnabe vindecă planeta - Gilles Bizouerne, Béatrice Rodriguez – despre cum să păstrăm planeta curată și efectele gunoaielor asupra mediului, dedicată copiilor de 2-5 ani

Barnabe descoperă lumea - Gilles Bizouerne, Béatrice Rodriguez – despre frumusețea planetei și importanța păstrării ei curate, dedicată copiilor de 2-5 ani

Misiunea planeta – o carte interactivă, cu sfaturi de la Maud Fontenoy, prima femeie care a traversat vâslind Atlanticul de Nord și Pacificul de Nord și mările sudice de la est la vest.