Conform ESG Today, Camus Energy, companie fondată în 2019, oferă o soluție software care le permite operatorilor de rețele de energie electrică să anticipeze scenariile de consum într-o anumită zonă și să administreze rețeaua în concordanță cu datele obținute. În plus, soluția companiei le oferă operatorilor posibilitatea de a lua decizii informate cu privire la extinderea infrastructurii, astfel încât sursele regenerabile să funcționeze la capacitate maximă.

Prin colaborarea cu experții de la Google, Amazon și Meta, Camus face trecerea de la o abordare de optimizare bazată pe modele, la una bazată pe date.

Conform oficialilor, compania va folosi fondurile pentru a-și mări baza de date, pentru a investi în cercetarea și dezvoltarea platformei și pentru a-și extinde rețeaua de parteneri. Executivii Camus au raportat o creștere anuală a veniturilor recurente de 500% de la jumătatea anului 2021, oferind serviciile spre 2,9 milioane de utilizatori din nouă state.

CEO-ul și cofondatoarea Camus, Astrid Atkinson, a declarat că „operatorii de rețele energetice caută în permanență soluții de optimizare pentru a integra noi surse de producție și cerere. Este treaba noastră să ne asigurăm că această tranziție are loc într-un mod cât mai eficient.”