Potrivit Biodiesel Magazine, Boeing și Ministerul Economiei, al Comerțului și al Industriei din Japonia (METI) vor să extindă acordul pentru cooperare din 2019 pentru a cerceta SAF-ul și sisteme de propulsie electrice și pe bază de hidrogen pentru aeronave.

Greg Hyslop, inginer șef la Boeing și vicepreședinte executiv al departamentului de Inginerie, Test și Tehnologie, a declarat că „suntem încântați să deschidem cel mai nou centru pentru cercetare și tehnologie în Japonia.”

„Cu ajutorul partenerilor precum METI, noul centru se va extinde sub inițiativele Boeing în ce privește combustibilii sustenabili și electrificarea, precum și explorarea combinării digitalizării, a automatizării și a compoziților aeronautici performanți pentru o mai bună sustenabilitate a produselor noastre viitoare și a sistemelor de producție”, a adăugat el.

Centrul Boeing pentru Cercetare și Tehnologie va fi ridicat în Nagoya, unde se află deja parteneri industriali și furnizori ai companiei aeronautice.

Întrucât producătorul de aeronave se implică în industria japoneză de combustibili sustenabili, el face acum parte din organizația voluntară ACT FOR SKY. Boeing este cel mai nou membru din cele 16 companii care promovează utilizarea SAF-ului fabricat în Japonia.

Masahiro Aika, reprezentat al ACT FOR SKY, a declarat că „ACT FOR SKY primește cu bucurie participarea Boeing. Urmărim cu interes colaborarea dintre Boeing și celelalte companii membre ale „ACT” pentru comercializarea, promovarea și expansiunea combustibililor sustenabili pentru aeronave în Japonia.”

Chris Raymond, Chief Sustainability Officer la Boeing, a adăugat, „pentru a ne asigura că beneficiile aviației vor putea fi exploatate și de generațiile viitoare, trebuie să continuăm parteneriatele cu inovatori și lideri capabili pentru a sprijini promisiunea industriei de neutralitate climatică până în 2050.”