Industria aviației este într-o cursă continuă de a aduce pe piață avioane mai eficiente, dar și combustibili mai prietenoși cu mediul, cum ar fi combustibilii sustenabili pentru aeronave și opțiunile alternative de alimentare.

De aceea, potrivit ESG Today, Boeing a lansat programul Cascade, deschis și altor companii din industrie, care poate identifica efectele pe care le au schimbările menite să eficientizeze consumul de resurse al sectorului aviatic, cum ar fi avioanele de ultimă generație și operațiunile optimizate. Programul calculează eficiența tuturor îmbunătățirilor pe întreaga lor durată de exploatare.

Chris Raymond, Chief Sustainability Officer la Boeing, a declarat că „am creat Cascade cu scopul de a servi ca un program pentru întreaga industrie care aduce laolaltă elemente din aviație, sectorul energetic, cel financiar, dar și cel politic. Prin furnizarea de date și deschiderea către alți reprezentanți ai industriei, deschidem calea către colaborare, feedback și standardizare pentru un viitor al aviației mai sustenabil.”

Până în prezent, Cascade a determinat faptul că una dintre cele mai bune soluții pe termen scurt și mediu pentru decarbonizarea aviației este implementarea combustibilului sustenabil pentru aeronave, mai ales pentru că poate fi utilizat în avioanele din prezent, fără a fi necesare schimbări. În schimb, programul este de părere că avioanele pe baterii și cele pe hidrogen nu vor avea un impact foarte mare pe termen scurt și mediu, pentru că tehnologiile se află încă în stadiul incipient de dezvoltare, iar infrastructura va trebui și ea actualizată.

Neil Titchener, șeful de dezvoltare al programului Cascade, a adăugat că „industria noastră are multe dificultăți și va trebui să facem alegeri dificile. Cascade ne poate da un punct bun de plecare și ne poate îndruma către cele mai bune soluții pentru un viitor sustenabil.”