ESG Today scrie că BlueEarth Capital, companie fondată în 2015, administrează strategii de investiții pentru investitorii care vor să finanțeze proiecte soluții pentru sustenabilitatea socială și cea de mediu. Compania este deținută de organizația non-profit BlueEarth Foundation, care re-investește toate profiturile operaționale în activități filantropice.

Fondul de mediu al celor de la BlueEarth investește în companii aflate în stadiul de creștere aflate în Europa și America de Nord, care vor să sprijine tranziția energetică, să promoveze practici de economie circulară sau să ofere soluții pentru reziliența în fața schimbărilor climatice.

Investițiile se fac în companii care operează în unul din cele cinci mari sectoare, printre care se numără tranziția energetică, clădiri și mobilitate și agricultura și sistemul alimentar.

Kayode Akinola, Head of Private Equity, BlueEarth Capital, a declarat că „angajamentele pe care investitorii și le-au luat pentru a sprijini BlueEarth Climate Strategy demonstrează rolul esențial pe care îl au investițiile de impact pentru rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme climatice. Prin această strategie, BlueEarth se adresează oportunităților de finanțare a startup-urilor care au obținut primele investiții importante și care dezvoltă soluții climatice pentru viitor care pot aduce profit investitorilor.”