25 de investitori internaționali au participat la Trans Atlantic Angel Conference pentru a asculta pitch-urile unor startup-uri din domenii variate și care au un focus pe sustenabilitate. Investitorii au pus banii la comun pentru a investi într-un startup promițător.

Investitorii au fost din Portugalia, Spania, SUA, Irlanda, Polonia, Israel, Germania, Franța, Estonia, Elveția și Canada. Bluana Foods a fost câștigătorul competiției și a primit 125.000 de dolari.

Bluana Foods este un startup românesc fondat de Florin Irimescu care dezvoltă mâncare vegană pe bază de plantă. Ei au reușit să creeze o modalitate prin care să creeze „somon” și „ton” din plante, sub formă de sashimi. Florin Irimescu are o experiență de mai mulți ani în zona alimentară, fiind managerul unei păstrăvării și a creat produse gourmet din pește organic.

Echipa Bluana și-a dat seama de nevoia de a proteja oceanele de poluare și să protejeze peștii de o posibilă extincție. Sashimi-ul lor vegan cu gust de somon și ton e realizat 100% din plante precum edamame, roșii uscate sau ciuperci shitake, dar au reușit să aducă și beneficiile nutriționale ale preparatului original, adică Omega 3, vitamina B și D și altele.

Florin Irimescu este fondator al Valeputna, producător de preparate din pește. La începutul anului Florin a decis să intre pe zona de mâncare vegană.

Conform acestuia, segmentul plant based are deja o valoare de 10 miliarde de dolari în Europa și America. El consideră că în 10 ani planeta va rămâne fără pește de sushi, iar în 2050 fără pește în oceane.