EnergySpin este o soluție care asigură economii de energie nu numai pentru programele eco cu care mașinile de spălat rufe Beko sunt dotate, ci și pentru alte programe folosite în mod curent de către utilizatori. Cu ajutorul tehnologiei EnergySpin, consumul de energie va fi redus cu până la 35% pentru programele zilnice, fără compromisuri în ceea ce privește performanța de spălare.

Astfel, Beko își reiterează angajamentul de a le oferi consumatorilor produse care să-i ajute să aibă un stil de viață sustenabil, prioritizând eficiența energetică și reducerea costurilor.

În loc să se bazeze pe căldură pentru a dizolva detergentul și a îndepărta murdăria, noua tehnologie EnergySpin de la Beko eliberează detergentul mai devreme și valorifică puterea vitezelor superioare ale tamburului pentru o dizolvare mai rapidă și mai eficientă. Mișcările tamburului înlocuiesc nevoia de generare excesivă de căldură în timpul spălării și au ca rezultat un consum redus de energie, asigurând în același timp o performanță de curățare de top.

Cu EnergySpin, consumatorii vor avea la îndemână în orice moment o tehnologie sustenabilă, care nu se limiteaza doar la programul „Eco”, asigurând o performanță energetică superioară și în cazul programelor utilizate frecvent, printre care „Bumbac”, „Sintetice”, „Rapid”, „Delicate”, „Mix”, „20°C” sau „ColdWash”.

Tehnologia EnergySpin vine în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale consumatorilor, având în vedere atât creșterea costului vieții, cât și urgența climatică. Pentru a identifica trendurile de consum, Beko a desfășurat un studiu de piață la care au participat 40 dintre cei mai mari retaileri ai săi din 10 țări europene. 75% dintre aceștia au observat o scădere a cheltuielilor consumatorilor în ultimele 8 luni, iar 62,5% o preferință în creștere pentru produse sustenabile și eco-friendly.

Eficiența electrocasnicelor, o prioritate tot mai mare pentru consumatori

Totodată, 55% dintre retaileri au confirmat impactul ratingurilor și certificărilor de eficiență energetică asupra deciziei de cumpărare. Având în vedere că piața de electrocasnice este una dintre cele mai afectate de creșterea costului vieții, 40% dintre ei sunt rezervați cu privire la performanța comercială a industriei în 2024. Pe de altă parte, 35% dintre retaileri anticipează rezultate mai bune în 2024 decât în 2023.

Cât privește ceea ce retailerii așteaptă din partea producătorilor, răspunsurile au conturat două priorități - dezvoltarea de parteneriate strategice pentru a optimiza distribuția și a satisface în mod eficient cerințele consumatorilor, alături de consolidarea asistenței post-vânzare și a serviciilor de garanție, cu scopul de a construi încredere și loialitate.

Ca răspuns la aceste realități, prezența Beko la IFA Berlin 2023 a stat sub semnul conceptului de „efect de domino pozitiv”, care se referă la maximizarea impactului pozitiv generat de schimbări graduale ale stilului de viață în favoarea unor alegeri mai durabile.

Tehnologia EnergySpin va fi disponibilă în perioada următoare, pentru o serie de mașini de spălat rufe din portofoliul Beko.

De asemenea, la standul Beko de la IFA Berlin 2023 au fost prezentate și alte tehnologii, cum ar fi:

  • SaveWater – lansată la IFA 2022, ajută consumatorii să folosească apa mai eficient. Funcția SaveWater a uscătorului de rufe colectează până la 5,2 litri de apă în timpul fiecărui ciclu de uscare, aceasta fiind furnizată mașinii de spălat la începutul următorului ciclu de spălare. Economia de apă realizată cu SaveWater este de un ciclu de spălare din 12.
  • AquaTech – amestecă în prealabil apa și detergentul pentru a-l pulveriza pe țesătură înainte de curățare, reducând numărul mișcărilor tamburului din timpul spălării. De asemenea, se adaptează gradului de încărcare al mașinii de spălat. Astfel, un ciclu de spălare poate fi mai eficient energetic și mai rapid cu până la 50% față de programele obișnuite.
  • IronFinish – folosește apa și aburul, la temperatura ideală și pentru durata potrivită, în timpul ciclului de uscare, pentru țesături netede și gata de purtat.