Astfel, un număr de 10 utilitare electrice Renault Kangoo E-Tech au intrat în flota destinată rețelei de service-uri Arctic. Noile vehicule electrice vor deservi centrele din județele Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Dolj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Suceava și Brașov. Repartizarea acestora a avut în vedere acoperirea zonelor urbane mari și cu activitate intensă.

Concomitent, în toate locațiile vor fi montate și stații de încărcare dedicate, care să asigure funcționarea eficientă a flotei auto.

Această primă schimbare în parcul auto al companiei va genera un impact pozitiv, urmând a fi evitate anual emisii de aproximativ 37 tone de dioxid de carbon. În prezent, Arctic administrează o rețea de 36 de centre de service, pentru care dispune de un parc auto alcătuit din 110 vehicule.

Cu cele 36 de reprezentanțe în cele mai mari orașe din țară, Arctic este singura companie de pe piața locală care deține propria rețea de service cu acoperire la nivel național. Echipa dedicată de experți reprezintă un element vital pentru organizație și o parte esențială a angajamentului față de clienți. Astfel, pe lângă dezvoltarea de produse eficiente din punct de vedere energetic sau al consumului de apă, Arctic are în focus și eficientizarea propriilor operațiuni.

În ultimii ani, Arctic a făcut pași importanți în integrarea practicilor sustenabile în întregul său lanț valoric. Aceasta a vizat implementarea unor serii de măsuri, în conformitate cu viziunea centrată pe sustenabilitate a grupului Arçelik, care prevede atingerea obiectivului de zero emisii de carbon până în 2050.

În prezent, Arctic operează la Ulmi una dintre cele mai sustenabile unități de producție Industry 4.0 din lume. Performanțele fabricii de mașini de spălat rufe au fost recunoscute la nivel internațional de către Forumul Economic Mondial, care a acordat unității statutul de Sustainability Lighthouse, distincție menită să evidențieze producătorii care aplică inovații Industry 4.0 pentru protejarea mediului.

Anul trecut, Arctic a finalizat nstalarea de panouri fotovoltaice la fabrica din Găești, extinzând concomitent capacitatea existentă a instalației de la Ulmi. În 2022, în ambele fabrici, compania a pus în aplicare 35 de proiecte de optimizare a consumului de energie, care au dus la economii de energie de 7.567 GJ și au prevenit emisia a 561 de tone echivalent CO2.