ESG Today scrie că NGHC este un proiect comun stabilit în 2020 de compania specializată în producția de energie regenerabilă ACWA Power, producătorul de gaz industrial Air Products și proiectul de dezvoltare al Arabiei Saudite, NEOM, cu scopul de a construi cea mai mare unitate de producție a hidrogenului verde din întreaga lume. Producția zilnică a 600 de tone de hidrogen fără emisii de carbon ar putea începe în 2026.

Până la 4 GW de energie solară și eoliană ar putea fi utilizată pentru obținerea hidrogenului fără emisii. În prezent, la nivel global, sunt produse circa 90 de milioane de tone de hidrogen pe an, însă majoritatea este obținut din combustibili fosili, deci nu poate fi considerat hidrogen verde.

David R. Edmondson, CEO la NGHC, a declarat că „sunt încântat să anunț că NGHC, împreună cu cei trei parteneri, ACWA Power, Air Products și NEOM, a atins un alt obiectiv important în proiect, prin obținerea de noi fonduri dedicate celei mai mari unități de producție a hidrogenului verde din lume.”

„Acesta este un moment istoric pentru adopția la scară largă a hidrogenului verde ca soluție curată pentru necesarul energetic al planetei.”

NGHC a anunțat și un acord de cumpărare pe o perioadă de 30 de ani cu Air Products, care va beneficia de tot amoniacul verde produs în unitatea ce va fi construită.