Potrivit Reuters, în 2020, Apple a promis să reducă emisiile de carbon la zero în toate domeniile sale de activitate până în 2030, iar în prezent, compania le cere furnizorilor parteneri să își prezinte obiectivele de decarbonizare, dar și progresul lor în acest sens în fiecare an.

Peste 200 de furnizori, inclusiv Corning și TSMC, au fost de acord să folosească exclusiv energie regenerabilă pentru fabricarea produselor Apple.

CEO-ul companiei, Tim Cook, a declarat că „vrem să fim parte din această schimbare semnificativă.”

Investițiile companiei în Europa vor fi destinate reducerii a 22% din emisiile provenite din modul în care clienții își încarcă dispozitivele Apple.

Asta înseamnă că proiectele de energie regenerabilă de pe continent vor alimenta iPhone-uri, iPad-uri și computere Mac, printre altele, cu energie curată.

Această strategie vine ca o completare a noii funcții de Încărcare din Surse Curate de Energie, care are ca scop reducerea amprentei de carbon a dispozitivelor alimentate de baterii ale companiei.

Introdusă în versiunea iOS 16.1, noua funcție este disponibilă în funcție de regiune, iar anumite țări, precum România, nu au încă acces la ea, însă acest lucru se poate schimba cu noile planuri ale Apple.

Investițiile companiei din Cupertino ar putea aduce 3.000 de gigawați de energie regenerabilă în rețea.