Conform ESG Today, Amazon a reușit să devină în acest fel cel mai mare client corporativ de energie regenerabilă din Europa, cu un portofoliu de 160 de proiecte de energie solară și eoliană în 13 state. Odată operaționale, acestea ar putea furniza 5.8 GW de energie electrică fără emisii.

Investițiile Amazon în energie regenerabilă pentru anul 2023 includ proiecte în nouă țări, printre care Franța, Italia, Belgia și Spania și sunt formate din 15 parcuri solare amplasate pe acoperișuri și 24 de parcuri solare și eoliene.

Oficialii Amazon susțin că 90% din energia utilizată de companie în 2022 a provenit de la regenerabile, adăugând că toate operațiunile vor fi alimentate cu energie verde începând cu anul 2025.

Lindsay McQuade, Director of Energy, Amazon, a declarat că „prin cele peste 160 de proiecte de energie solară și eoliană din Europa, Amazon ajută la furnizarea de energie verde la nivel local, care creează noi locuri de muncă și sprijină afacerile locale, pe măsură ce progresăm către obiectivul de a ne alimenta operațiunile cu energie 100% regenerabilă până în 2025.”