Potrivit Tech Crunch, Brilliant Planet folosește apă sărată pentru a facilita multiplicarea algelor.

Adam Taylor, CEO al Brilliant Planet, a declarat că „dacă citiți raportul IPCC, veți știi că am depășit punctul în care putem scădea amprenta de carbon doar schimbându-ne obiceiurile. Trebuie să scoatem carbonul din atmosferă, carbon pe care tot noi l-am pus acolo.”

Potrivit CEO-ului companiei, există și alte modalități de a menține sub control amprenta de carbon, precum protejarea pădurilor, dar există și provocări cu privire la aceste practici, în special legate de preț.

Prin proiectul lor, echipa de la Brilliant Planet vor ca prețul pentru fiecare tonă de carbon capturată să fie sub 50 de dolari.

Brilliant Planet își crește algele în containere în aer liber în deșert, lângă ocean, fără a utiliza apă potabilă.

Procesul este alimentat de energia solară, din moment ce algele captează energia solară, însă în același timp pompele care alimentează sistemul cu apă din ocean funcționează pe bază de gravitație, ceea ce înseamnă că procesul este sustenabil și dezacidifică apa sărată pe care o folosește.

„Avem nevoie de cantități mari de apă, iar procurarea lor necesită energie, însă am lucrat îndeajuns încât acest proces să fie eficient energetic. Așadar, gravitația mută apa dintr-un container în celălalt”, a declarat Taylor.

După patru ani de teste la o fabrică de trei hectare din Maroc, Brilliant Planet va folosi cele 12 milioane de dolari obținute în urma rundei de finanțare Series A pentru a construi o fabrică de 30 de hectare pentru uz comercial în scop demonstrativ în vreme ce-și continuă cercetarea în Londra.

Principalii finanțatori ai celor 12 milioane de dolari au fost Union Square Ventures și Toyota Ventures, iar pe lângă aceste două fonduri de investiții au contribuit și Future Positive Capital și S2G Ventures.