Evenimentul este organizat de Fundația Conservation Carpathia, cu sprijinul OAK Foundation, și pune în valoare vechile pajiști cu stejari seculari din zona satului Cobor, dar și pe cele pe care stejarii revin prin eforturile fundației.

Festivalul este o experiență care cuprinde drumeții, concerte, tururi ghidate, dar și ediția a II-a Carpathia Bike Tour, eveniment dedicat pasionaților de ciclism.

”Cobor între stejari” este locul de întâlnire între vechi și nou, între stejarii care s-au păstrat în zonă de sute de ani, dar și tinerii stejari care prind rădăcini aici, într-un proiect de reconstrucție ecologică demarat de Fundația Conservation Carpathia în anul 2019.

Peste 550 puieți de gorun (Quercus petraea) și-au găsit locul aici, alți 150 urmând să mai fie plantați în primăvara acestui an. Satul Cobor, unul dintre cele mai vechi sate transilvănene, este situat la mijlocul acestor pășuni de stejar unice în Europa, aflate pe o rază de 20 km.

Festivalul este o invitație de a descoperi aceste valori naturale prin drumeții în zonele cu stejari seculari, tururi prin vechiul sat transilvănean, tururi la Ferma de Biodiversitate Cobor și la pajiștile unde prind rădăcini noii puieți de stejari.

Festivalul se desfășoară pe 3 și 4 iunie, la Ferma de Biodiversitate Cobor, în Județul Brașov, iar biletele se pot achiziționa de pe iabilet.ro.

Fundația Conservation Carpathia este cel mai mare proiect de conservare a naturii din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale.

Din 2009, fundația românească a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud estul Carpaților Meridionali, achiziționându-le cu scop de conservare, a plantat peste 3.7 milioane de puieți pe 1.819 ha afectate de tăieri, a creat o zonă de 78.000 ha pe care nu se desfășoară vânătoare sportivă și de trofee.

Fundația contribuie la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Național Munții Făgăraș.