Industria zahărului ajută la producția combustibilului sustenabil pentru aeronave

Jet Zero Australia și Lanza Jet, finanțate de către Qantas Group, Airbus și guvernul din Queensland, vor produce în curând combustibil sustenabil pentru aeronave (SAF) din alcool.

Conform ABC News, directorul administrativ al Jet Zero Australia Ed Mason a menționat sursele producătoare de etanol în Australia, declarând că „una o reprezintă produsele secundare din agricultură, cum ar fi amidonul din grâu, dar și melasa din trestia de zahăr.”

„Trebuie să convingem oamenii să ne furnizeze etanolul, iar pentru a ajuta industria să crească avem nevoie să demonstrăm faptul că acesta este un business fezabil și că există cerere pentru aceste produse”, a adăugat el.

Unii experți speră ca această nouă oportunitate să atragă și alte companii, cum ar fi producătorii de zahăr din regiunea Mackay.

Kylie Porter, CEO al Greater Whitsunday Alliance, a declarat că „din punctul meu de vedere, acest anunț reprezintă moștenirea industriei producătoare de zahăr. Asta înseamnă că, în sfârșit, toată această muncă pe care am depus-o în regiune și în industria producției de zahăr, începe să fie recunoscută ca având o mare valoare asupra modului în care lumea se decarbonizează.”

Dan Galligan, CEO al Canegrowers, a declarat că „să creștem o industrie a etanolului și să transformăm etanolul în combustibil sustenabil pentru aeronave este scenariul ideal”, cu referire la faptul că implicarea financiară directă a companiilor aerospațiale va ajuta la evoluția rapidă a acestei industrii.

„Ceea ce vedem din partea companiilor aeriene și a celor aerospațiale este faptul că acestea sunt conștiente de faptul că avem nevoie de acest produs”, a adăugat el.



Citeste si