Potrivit CleanTehnica, XPRIZE și Fundația Musk au anunțat cu ocazia Zilei Pământului că 15 echipe din nouă țări au primit un milion de dolari fiecare, întrucât s-au calificat în următoarea etapă a competiției organizată de Elon Musk și XPRIZE.

Cele două organizații au declarat că la finalul competiției, care se va termina în anul 2025, câștigătorii vor primi 80 de milioane de dolari.

Echipele câștigătoare care s-au calificat în următoarea etapă vin din țări precum Australia, Canada, Franța, Kenya și Statele Unite ale Americii.

Anul trecut în noiembrie, XPRIZE a anunțat 23 de câștigători ai unei competiții studențești de eliminare a dioxidului de carbon.

Dr. Marcius Extavour, cercetător șef și vice-președinte al climei și mediului la XPRIZE, a declarat că „după doar un an, deja începem să vedem impactul pozitiv al premiilor: sute de grupuri lucrează la o varietate de soluții de eliminare a carbonului. Nu vorbim doar despre idei, ci despre dezvoltarea și aplicarea planurilor, lucruri de care chiar avem nevoie. Aceste inițiative de eliminare a carbonului vin în număr tot mai mare și sunt tot mai bune și avem parte și de alte soluții climatice foarte bune, însă avem nevoie de mai mult - mai multe emisii de carbon eliminate și de soluții mai bune de îndepărtare a carbonului. Acesta este principalul motiv pentru care am lansat această competiție.”

Echipele câștigătoare au venit cu soluții pentru patru medii, anume aer, pământ, oceane și minerale.

Printre echipele care s-au calificat pentru a merge mai departe în competiție se numără Calcite, formată din angajați ai 8 Rivers Capital, NetZero, Planetary și Carbin Minerals, de la Universitatea British Clumbia din Vancouver, Canada.