Carnea cultivată are mai multe avantaje, așa cum am aflat de la Aryé Elfenbein, cofondatorul Wildtype, cum ar fi faptul că nu mai trebuie să sacrificăm animale, dar și faptul că această alternativă poate fi mai nutritivă și mai sănătoasă.

Tech Crunch scrie că cercetătorii de la Wanda Fish dezvoltă fileuri complete de ton albastru din celulele extrase din mușchi și grăsime, care pot replica gustul, textura și valoarea nutrițională a peștelui sălbatic.

Daphna Heffetz, cofondatoarea și CEO-ul companiei, a declarat că „suntem una dintre puținele companii care a reușit, fără cunoștințe anterioare, să producem ton albastru, unul dintre cele mai populare și gustoase sortimente de pește.”

Totuși, ea menționează și importanța unui astfel de produs, pentru că tonul albastru, dar și alte specii de pești, sunt foarte contaminați și pot prezenta un pericol foarte mare pentru populație, mai ales pentru cei care îi consumă des.

Fondată în 2021, Wanda Fish este o companie aflată încă într-un stadiu incipient, deși Heffetz este de părere că echipa a progresat semnificativ în ce privește dezvoltarea prototipului de file de ton obținut din celule.

Noul capital va permite Wanda Fish să accelereze producția la scară mai mare a prototipului în cauză.

Până în 2025, Daphna Heffetz își dorește să obțină aprobările necesare de la Food and Drug Administration și celelalte autorități de reglementare din domeniul alimentar, iar produsul ar putea ajunge în restaurante începând cu anul 2026.