Potrivit Reuters, oficialii UE vor urmări și creșterea ratei de reutilizare a paharelor pentru băuturi de tip take-away și a ambalajelor folosite pentru anumite livrări.

Aceasta este o parte a planului Uniunii Europene de a face toate ambalajele reutilizabile până în 2030 și măsurile vor avea o contribuție și în ce privește neutralitatea emisiilor din bloc până în 2050.

Potrivit experților, în jur de 40% din plasticul și 50% din hârtia folosite în UE sunt întrebuințate pentru ambalaje, iar în schimb, acestea reprezintă 36% din totalul deșeurilor municipale solide din regiune.

Unele dintre țintele legate de reciclarea ambalajelor înainte de 2030 sunt: reciclarea a 30% din sticlele de plastic și ambalajele alimentare sensibile la contact și 35% pentru alte tipuri de ambalaje.

Noua propunere stabilește noi ținte pentru reutilizarea paharelor de unică folosință, anume 20% înainte de 2030 și 80% înainte de 2040, în vreme ce 10% din ambalajele folosite pentru livrările non-alimentare ar trebui refolosite înainte de 2030, iar 50% înainte de 2040.

Pentru a deveni lege, propunerea trebuie să primească aprobare din partea Parlamentului European, din partea Consiliului European și din partea celor 27 de guverne alte statelor membre UE.