ESG Today scrie că fondul Article 9, lansat în 2022, investește în proiecte de management sustenabil al pădurilor, contribuind totodată la unele dintre obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU. Primele investiții ar putea avea loc în prima jumătate a acestui an, concentrându-se pe păduri din SUA, Noua Zeelandă și Australia.

Thomas Bayerl, MEAG Managing Director and Global Head of Illiquid Assets, a declarat că „MEAG are o experiență de mai multe decenii în investiții pentru păduri în toată lumea, care s-au dovedit a fi un factor de stabilitate pentru portofoliul nostru. Având în vedere provocările de pe piețele de capital din prezent, ne bucurăm că am avut o primă închidere de peste 200 de milioane de dolari pentru fondul nostru dedicat pădurilor.”

MAEG vrea să ridice în total între 500 și 700 de milioane de dolari pentru fondul său dedicat administrării pădurilor.

Conform oficialilor MAEG, companiile pot ajuta investitorii să integreze aspecte sociale și de mediu în investițiile pe care aceștia le fac cu focus asupra pădurilor, întrucât acest lucru poate ajuta la sprijinirea biodiversității, crearea de locuri de muncă și captarea emisiilor de carbon.