Întrucât agricultura este responsabilă pentru 10% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel european, îmbunătățirea acestui sector este crucială pentru a evita o criză alimentară și pentru a sprijini obiectivele climatice.

De fapt, potrivit World Economic Forum, dacă fermierii ar fi sprijiniți să adopte practici agricole orientate către mediu, Uniunea Europeană și-ar putea reduce emisiile provenite din agricultură cu 6%, iar în același timp, ar putea restaura integritatea solului cu 14%.

Mai mult decât atât, agricultura verde ar putea adăuga venituri importante fermierilor, între 1.9 miliarde și 9.3 miliarde de euro.

„Transforming Food Systems with Farmers: A Pathway for the EU” este un nou raport scris ca parte a efortului Coaliției UE pentru Carbon + Agricultură, inițiativă a 100 Million Farmers, care dorește să ajute autoritățile să lucreze cu fermierii pentru a îi educa pe aceștia cu privire la beneficiile pe care le poate aduce adoptarea de practici agricole curate.

Coaliția UE pentru Carbon + Agricultură a chestionat fermieri din șapte țări membre ale UE, aceștia reprezentând majoritatea comunității de fermieri din bloc, pentru a afla care sunt obstacolele majore când vine vorba despre scalarea unei agriculturi orientate spre climă.

Problemele identificate au fost etichetate drept management financiar dificil la nivel de fermă, lipsa de conștientizare, adoptarea haotică a tehnologiei și fragmentarea politicilor la nivel național.

Coaliția UE pentru Carbon + Agricultură este determinată să accelereze soluțiile care se dovedesc a fi cele mai fezabile și care au cel mai mare impact printre comunitatea agricolă pentru a îmbunătăți agricultura pe continent.

Poți citi aici întregul raport „Transforming Food Systems with Farmers: A Pathway for the EU”.