Potrivit Reuters, cantitatea de energie electrică generată de centralele eoliene ar putea crește până la 47 de terawați ora în 2024, comparativ cu nivelul curent de 27.4 TWh.

Agenția Suedeză pentru Energie a explicat că expansiunea centralelor eoliene sunt motivul pentru această creștere, iar estimările provin din raportul lor bianual.

Potrivit rapoartelor din industrie, în 2021 Suedia a instalat turbine eoliene capabile să producă până la 2 gigawați oră, astfel producția totală a ajuns la 6.8 TWh.

Agenția a declarat că producția totală de energie electrică va ajunge până la 183.5 TWh până în 2024, mulțumită triplării capacității de producție a panourilor solare, de la 1.1 TWh, la 3 TWh.

Cele mai mari surse de generare a energiei electrice pentru Suedia vor rămâne în continuare hidrocentralele și centralele nucleare, la 66 TWh, respectiv 52 TWh pe perioada urmărită.

Cantitatea de energie electrică pentru export ar putea crește și ea, de la 25.6 TWh în prezent, până la 41 TWh până în 2024, dar aceste numere pot fluctua dacă cererea la nivel intern va fi mai mare decât estimările.

Transporturile vor consuma mai multă energie electrică în următorii ani, de la 3.2 TWh, până la 5 TWh, în vreme ce sectorul industrial va avea o creștere de 1.3 TWh în comparație cu consumul actual, ajungând la 47.8 TWh.

Agenția a menționat că numerele ce privesc sectorul industrial pot crește cu încă 7.6 TWh dacă mai multe companii își vor extinde aria de activitate în Suedia.