Euronews.green scrie că startup-ul suedez folosește sisteme hidroponice pentru a crește aceste plante, soluții despre care am scris și noi în trecut. Pe scurt, agricultura hidroponică implică faptul că legumele sunt cultivate direct în apă, cu ajutorul vatei de bumbac, în loc de sol, într-un mediu interior controlat.

Fiecare dintre platformele instalate de SweGreen poate crește echivalentul unei culturi pe 3 hectare de teren agricol obișnuit. Salata, menta și pătrunjelul se numără printre cele 100 de culturi pe care compania le crește direct în supermarketuri.

Sepehr Mousavi, chief innovation officer și președintele SweGreen X, a declarat că „ne mărim în permanență portofoliul de produse și în prezent lucrăm cu fructe, cum ar fi căpșunile.”

„Avem un tool pe bază de AI care le oferă lucrăturilor din supermarketuri o listă pe care să o respecte pentru ca plantele să crească fără probleme, astfel încât să nu se piardă recolta”, explică acesta.

Soluția implementată de companie este modulară și poate fi adaptată în funcție de nevoile fiecărui supermarket, cum ar fi suprafața disponibilă, dar și fluxul de clienți. Este disponibilă și pentru alte companii sau instituții, cum ar fi restaurante, hoteluri sau universități.