ESG Today scrie că watttron este o companie germană fondată în 2016 care dezvoltă materiale alternative pentru industria ambalajelor care pot ajuta companiile să facă mai ușor alegeri sustenabile.

watttron folosește sisteme inteligente de încălzire pentru producție, care ajută la reducerea amprentei de carbon a produselor companiei, permițând o producție mai eficientă și mai flexibilă. Două dintre soluțiile dezvoltate de companie sunt cera2heat și cera2seal, folosite pentru termoformarea și sigilarea ambalajelor fără pierderi de calitate și cu un consum energetic mai mic.

Runda de finanțare a fost condusă de investitorul în soluții de economie circulară Circular Innovation Fund și de European Circular Bioeconomy Fund (ECBF).

Guillaume Gras, Investment Director în cadrul ECBF, a declarat că „tehnologia dezvoltată de watttron reprezintă un salt important în industria producătoare de ambalaje sustenabile, reducând emisiile de carbon asociate cu producția ambalajelor și facilitând utilizarea de monomateriale, care îmbunătățesc semnificativ reciclabilitatea. Pentru că vizează producția mai eficientă și mai accesibilă, această investiție este mai mult decât un sprijin financiar; ea reprezintă un angajament pentru o industrie a ambalajelor mai verde.”