ESG Today scrie că sectorul construcțiilor este unul dintre cele mai poluante de pe glob, iar potrivit experților de la Agenția Internațională pentru Energie (AIE), industria imobiliară este responsabilă pentru 40% din emisiile de gaze cu efect de seră eliberate anual.

Vizcab este un startup francez cofondat în 2015 de către Dr. Thomas Jusselme și Guillaume Lafont și folosește soluții software pentru a ajuta constructorii să își reducă impactul pe care aceștia îl au asupra proiectelor imobiliare. Astfel, arhitecții și dezvoltatorii din întreaga lume pot folosi această soluție pentru a ridica clădiri mai verzi, care au un impact de mediu mai redus.

Dr. Thomas Jusselme, cofondator și co-CEO al companiei, a declarat că „37% din emisiile globale sunt cauzate de clădiri, iar materialele utilizate pentru construcții conțin 90% din emisiile asociate cu viitoarele construcții. Misiunea noastră este să ajutăm stakeholderii în transformarea industriei construcțiilor cu reducerea emisiilor de carbon asociate cu viitoarele proiecte.”