The Next Web scrie că 7Analytics, startup fondat în Bergen, folosește algoritmi de învățare pentru a interpreta datele provenite de la serviciile meteorologice și cele care monitorizează terenurile, pentru a prezice modul în care viitoarele fenomene meteo extreme ne-ar putea afecta.

Jonas Aas Torland, cofondatorul 7Analytics, a declarat că „platforma noastră ne poate spune dacă o inundație va avea loc într-o anumită zonă și poate emite avertizări cu până la 72 de ore înainte, astfel încât oamenii să se protejeze reciproc și să își asigure bunurile.”

Echipa din spatele 7Analytics a mai dezvoltat recent un serviciu pentru companiile de asigurări, numit InzureCloud, care le poate ajuta pe acestea să evalueze mai bine zonele vulnerabile și clădirile care se află în ariile respective.

„Industria de asigurări are o nevoie foarte mare de date de calitate pentru evaluarea riscurilor, date fiind aparițiile tot mai frecvente și violente ale fenomenelor meteo extreme”, adaugă Torland.

Inundațiile care au lovit Europa în 2021 au afectat țări precum Germania și Belgia, iar daunele provocate au însumat peste 30 de miliarde de euro și au luat 209 vieți. Pentru a oferi cetățenilor expuși la aceste fenomene meteo o mai bună protecție, companiile precum 7Analytics vor juca un rol tot mai important în viitor.

Până în prezent, 40 de clienți folosesc serviciile firmei norvegiene, care vrea să folosească finanțarea pentru extinderea pe piața din SUA.