House Digest scrie că unul dintre cele mai dăunătoare lucruri pentru plante sunt chiar chimicalele, iar aceste soluții pot ucide și insectele nevinovate care te-ar putea să îți protejezi recolta.

Soluțiile eco-friendly pot fi mai benefice pe termen lung în ce privește îndepărtarea dăunătorilor, iar ele te pot ajuta să ai chiar o recoltă mai bogată. Unul dintre primii pași pe care trebuie să îi faci este să ai grijă chiar de solul în care cresc plantele tale, deoarece acesta este sursa lor de nutrienți.

Nutrienții naturali și compostarea

Un mod simplu de a îmbunătăți calitatea solului și de a o menține și pentru viitor este să plantezi trifoi, mai ales în perioada rece, atunci când nu intenționezi să cultivi alte plante.

Trifoiul are abilitatea de a absorbi nitrogenul din aer și să îl transfere în pământ, cu ajutorul rădăcinilor sale, întrucât acest element este crucial în ce privește creșterea oricăror plante, așadar, vrei să te asiguri că solul tău are nitrogen din abundență.

Compostarea este un mod foarte benefic de a oferi solului ceea ce chiar el a dat și poate fi realizată prin eliminarea deșeurilor direct în pământ. Resturi de la gătit, coji de banane, le poți pune înapoi în solul pe care vrei să îl îmbunătățești, iar dacă faci acest lucru constant, vei avea recolte bogate.

Schimbă poziția plantelor și adaugă insecte benefice

Evită să plantezi aceleași culturi în același loc în mod constant, deoarece acest lucru poate crește șansa apariției insectelor dăunătoare și poate scădea în timp și calitatea recoltei.

Dacă vrei să crești un anumit tip de plante anual, cum ar fi roșiile, schimbă-le poziția și plantează altceva în locul lor. Astfel, insectele au mai puține șanse de a infesta plantele cu care se hrănesc de obicei.

Unele specii de gândaci chiar îți pot ajuta culturile, deoarece se pot hrăni cu insectele care altfel, le-ar dăuna. Gărgărițele, gândacii care nu se hrănesc cu plante și chiar păianjenii sunt câteva dintre insectele care îți pot proteja culturile, fără niciun risc de a-ți afecta cultura.

Construiește-le o casă acestor mici luptători

Chiar și prădătorii mici au nevoie de un loc pe care să îl numească „acasă”, motiv pentru care ar trebui să te ocupi să le construiești una potrivită pentru ei, asta dacă ceea ce deja ai plantat nu este potrivit pentru ei.

Spațiul lor potrivit pentru locuit depinde și de locul în care trăiești, așadar, încearcă să cultivi și plante locale, care să atragă micii prădători. Unii experți sugerează plantarea unor specii de coada șoricelului pentru găzduirea gândăceilor care vor fi scutul culturilor tale.

În plus, prin extinderea numărului de specii care trăiesc în curtea ta, vei crea un ecosistem mai complex și mai sănătos.

Acestea sunt doar câteva dintre soluțiile din natură care te pot ajuta să renunți la utilizarea chimicalelor, iar dacă faci totul ca la carte, te poți bucura de recolte mai bogate în fiecare sezon, iar calitatea alimentelor pe care le consumi se va îmbunătăți și ea.

Este esențial pentru întreaga industrie agricolă să renunțăm la chimicale, pentru că aceste soluții artificiale pot fi dăunătoare pentru sănătatea solului, a ecosistemelor și chiar pentru a noastră.