Potrivit CNBC, CEO-ul și co-fondatorul ZwitterCo Alex Rappaport a declarat că „obiectivul nostru este să maximizăm reutilizarea, astfel încât să putem limita cantitatea de apă potabilă consumată.”

„Vom pune bazele unui viitor în care apa este o resursă disponibilă din abundență”, a adăugat acesta.

Întrucât mai multe locuri de pe Pământ au avut probleme cu seceta, inclusiv mai multe state europene, sistemele de filtrare a apei ar putea satisface cererea legată de apă potabilă, iar în același timp, ne-ar putea permite să ne bazăm mai mult pe resursele naturale.

Jason Pontin, președinte al consiliului ZwitterCo, a declarat că „americanii risipesc multă apă: în fiecare zi, facilitățile industriale din SUA aruncă 965 de miliarde de litri de apă contaminată în canalele navigabile.”

„Mare parte din acea apă este tratată prin procese chimice, fizice și biologice, însă tot nu este suficient de pură pentru utilizare industrială. Dacă ar fi fost, fabricile nu ar fi aruncat-o”, a adăugat acesta.

Compania ce se ocupă cu filtrarea apei vrea să rezolve această problemă prin implementarea soluției sale pe bază de membrană zwitterionică, care este diferită de celelalte sisteme în sensul în care poate extrage apa de pe cele mai uleioase suprafețe.

Un alt avantaj important este acela că membrana inovatoare nu are nevoie să fie curățată la fel de des precum celelalte soluții de filtrare a apei, care se pot înfunda și astfel își pot pierde proprietățile foarte repede.

Rappaport a declarat că „din cauza faptului că membrana este foarte, foarte hidrofilă, ea poate fi operată timp de mai mulți ani în medii care ar distruge alte membrane în câteva ore.”

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că suprafața este rehidratată constant, iar astfel se regenerează la stadiul inițial” a explicat CEO-ul.

Soluția de procesare a apei a celor de la ZwitterCo a fost folosită de o companie din Houston, anume Solugen, care fabrică produse chimice și alte materiale cu ajutorul enzimelor.

Potrivit co-fondatorului și CTO -ului ZwitterCo Sean Hunt, în ultimul an, sistemul de filtrare a reușit să proceseze cu succes 37 de milioane de litri de apă.

Finanțarea obținută recent aduce resursele totale ale companiei la 44 de milioane USD, suficient pentru ca această să poată finaliza construcția fabricii sale din Massachusetts, unde va continua dezvoltarea membranei pentru procesarea apei.