Potrivit Space Daily, echipa de oameni de știință, condusă de către Meenesh Singh, a reușit să transforme aproape 100% din carbonul captat în materialul esențial pentru producția de plastic.

Pentru a asigura o eficiență aproape completă, cercetătorii au folosit electroliza, transformând șase tone de dioxid de carbon într-o tonă de etilenă pură.

În plus, datorită faptului că procesul poate fi realizat cu ajutorul energiei regenerabile, el poate fi considerat carbon-negativ.

Cercetătorul principal Meenesh Singh a declarat că „pentru fiecare tonă de etilenă produsă, utilizezi șase tone de dioxid de carbon de la surse industriale, CO2 care ar ajunge în atmosferă.”

Etilena este un produs chimic cu amprentă ridicată de carbon, necesar pentru alte lucruri dincolo de plastic, cum ar fi sterilizanții medicali sau antigelul.

Este al treilea compus chimic din lume din punct de vedere al cantității de emisii de carbon eliberate în timpul procesului de fabricație, după amoniac sau ciment.

Pentru obținerea unei tone de etilenă, producătorii generează aproximativ 1.5 tone de dioxid de carbon, iar dat fiind faptul că anual se fabrică circa 160 de milioane de tone de compus chimic, peste 260 de milioane de tone de dioxid de carbon sunt eliberate în atmosferă.