Pe scena evenimentului, Roxana a subliniat importanța implicării noastre, a tuturor, în proiecte de sustenabilitate, precum și nevoia de a dobândi abilități și competențe în domeniu, vorbind, totodată, și despre provocările actuale în acest domeniu.
Sub sloganul ”The Creators of Positive Impact”, Green Sustainability Forum 2024, organizat pe 19 iunie, a fost un eveniment dedicat care ne inspiră să avem un impact pozitiv și să gândim pe termen lung.
Am creat un loc de întâlnire al antreprenorilor, investitorilor, reprezentanților asociațiilor, oamenilor care gândesc soluții și le implementează pentru a dezvolta, pornind de la comunitățile din care fac parte, orașele și și întreaga țară.
Roxana este Director Executiv al Social Innovation Solutions, organizație care susține indivizi și organizații pentru a înțelege transformările viitorului prin platforme de conversații și programe de educație de sustenabilitate, lucrând cu peste 15.000 de IMM-uri și ONG-uri, în România și 3 țări din Europa Centrală și de Est.
Cu o vastă experiență pe patru continente, Roxana a dezvoltat proiecte cu impact local și viziune globală în jurul educației și sustenabilității. A fost implicată în crearea departamentului Development Office al Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN) și a avut roluri cheie în evenimente internaționale precum TEDxBucharest, TEDxCERN sau Festivalul Awake. A contribuit la inițiativa de impact investing a Better World Initiatives, prin proiecte precum Golf4Nepal și Golf4Kenya.
Roxana a fost Sustainability Manager pentru concertele Coldplay din România din iunie 2024, și ne-a povestit mai multe despre strategia ei pentru acestea. Este și Global Shapers Bucharest Hub Alumna, o inițiativă a World Economic Forum.
La Green Sustainability Forum 2024, Roxana Cojocaru a subliniat importanța colaborării cu toate părțile interesate, inclusiv instituțiile publice, pentru a atinge obiectivele de sustenabilitate.
Urmărește momentul de inspirație susținut de Roxana Cojocaru la eveniment sau citește mai jos câteva dintre principalele sale declarații.
- Roxana Cojocaru, director executiv al Social Innovation Solutions, a susținut o prezentare despre importanța abilităților verzi și provocările actuale în acest domeniu. Ea a subliniat că toate industriile au nevoie de aceste competențe și că România stă foarte prost la acest capitol conform statisticilor.
- Ea a subliniat că multe industrii, inclusiv cea a energiei verzi și a industriei auto, suferă din cauza lipsei de competențe în acest domeniu.
- Social Innovation Solutions (SIS) este un ONG activ de 6 ani, implicat în sprijinirea IMM-urilor pentru adoptarea practicilor sustenabile.
- Roxana a evidențiat importanța de a vizita locurile de colectare selectivă și alte facilități pentru a înțelege mai bine procesele și a lucra eficient la implementarea măsurilor sustenabile.
- Roxana a vorbit despre experiența sa ca manager de sustenabilitate pentru concertele Coldplay din România, unde a trebuit să se ocupe de multiple aspecte practice precum gestionarea deșeurilor și utilizarea paharelor reutilizabile.
- Coldplay a implementat un lider de sustenabilitate pentru turneul lor, ceea ce a necesitat evaluarea resurselor locale, precum sursele de apă și tipurile de pahare disponibile.
- Ea a evidențiat provocările legate de implementarea măsurilor de sustenabilitate în România, inclusiv lipsa furnizorilor locali și nevoia de presiune pentru a crea cerere.
- Ea a evidențiat succesele echipei Coldplay în recuperarea brățărilor utilizate la concerte, cu o rată de 93% în România.
- Roxana a discutat necesitatea implicării tuturor membrilor echipei într-un proiect de sustenabilitate, nu doar a managerilor desemnați, și importanța de a comunica clar măsurile adoptate.
- Ea a subliniat că regulile jocului se schimbă în ceea ce privește sustenabilitatea și că liderii trebuie să se adapteze pentru a accelera tranziția.
- Roxana a încurajat implicarea reprezentanților de la toate nivelurile, inclusiv autorități publice și antreprenori, pentru a crea o masă critică de 20% necesară pentru schimbare.
- Este important ca liderii să folosească un vocabular comun și accesibil tuturor, un discurs echilibrat, astfel încât măsurile să fie înțelese și implementate corect.
- Roxana a menționat că este esențial ca echipele de organizare să gândească practic, să creeze soluții reutilizabile și să folosească resursele disponibile în mod eficient.
- A punctat importanța transparenței și a documentării impactului asupra mediului încă de la prima ediție a oricărui eveniment.
Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2024 a fost un eveniment realizat cu sprijinul Carrefour și Environ. De asemenea, Community Partners au fost La French Tech Bucharest și British Romanian Chamber of Commerce.
Comentezi?