Proiectul a constat în instalarea a 428 de panouri la Geneza Supermarket din Târgu-Neamț, județul Neamț, pe o suprafață de 1.200 mp, cu o putere de 194,4 kWp. Investiția urmează a fi amortizată în mai puțin de 5 ani.

Energia solară produsă va acoperi aproximativ 80% din consumul companiei. În următorii 25 de ani, panourile solare vor produce 4.750 MWh, însemnând o reducere a costurilor cu energia de 950.000 euro. În acest interval, implementarea sistemului de panouri fotovoltaice va permite companiei Geneza Comimpex să își reducă emisiile de CO2 cu aproximativ 1.500 de tone şi deşeurile radioactive cu aproximativ 15 kg.

”Beneficiile implementării acestui proiect sunt deosebit de importante pentru noi, atât în termeni de reducere a costurilor, dar și de impact asupra mediului, un aspect la care suntem atenți în activitatea noastră”, spune Bogdan Agafiței, administrator al companiei Geneza Comimpex.

”Restart Energy își propune să contribuie la scăderea amprentei de carbon a clienților săi prin oferirea de soluții concrete, la cheie, pentru reducerea emisiilor poluante. În același timp, sistemele fotovoltaice sunt o soluție eficientă de reducere a costurilor operaționale, pe o perioadă lungă de timp, cu cheltuieli minime de întreținere”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.