Potrivit Business Traveller, operatorul de aeroporturi a implementat un sistem de management al deșeurilor care ar putea capta și composta 2.000 de tone de deșeuri alimentare pe an.

Oficialii EAU susțin că deșeurile vor proveni din magazinele și restaurantele care comercializează mâncare și băuturi, saloane și hoteluri ce se regăsesc în terminalele DXB.

Prin această inițiativă, autoritățile din Dubai speră să prevină descompunerea deșeurilor alimentare în gropile de gunoi, proces prin care se eliberează metan, un gas care este considerat ca fiind cu 72% mai dăunător decât dioxidul de carbon.

Sistemul de management al deșeurilor a fost realizat în colaborare cu partenerul de management al deșeurilor al Aeroportului din Dubai, Beeah Group.

Până acum, programul a ajutat la reducerea a peste 40% dintre deșeurile alimentare, ia pe deasupra, mai există o inițiativă care urmărește captarea întregii cantități de ulei folosit la gătit pentru a-l transforma în biodiesel.

Inițiativa de management a deșeurilor a fost anunțată cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Jamal Zaal, vice-președinte al Siguranței și Sustenabilității din cadrul Dubai Airports, a declarat că „adunarea și devierea tuturor formelor de deșeuri pentru ca acestea să nu ajungă în gropi de gunoi este o componentă de importanță strategică a programului nostru de management al deșeurilor. În vreme ce operațiunile de aeroporturi nu contribuie foarte mult la deșeurile generate per total la DXB, lucrăm în parteneriat cu liniile aeriene și alți parteneri pentru a ne atinge obiectivul de a reduce 60% din deșeuri.”