În T1 2023 programul Orange de economie circulară “Re” - Recumpărare (Buy-Back), Reciclare, Reparare, Recondiționare - a sărbătorit 1 an de la lansarea în România. Prin programul “Re”, în primele șase luni ale anului au fost colectate 135.000 de telefoane, ce vor intra în economia circulară prin recondiționare sau reciclare.

Compania a continuat să sprijine activitatea Fundației Orange, care a lansat în iunie Orange Digital Center România. Centrul inaugurat în București a primit o finanțare de peste 800.000 de euro din partea Grupului Orange și este gândit ca un “Atelier de șanse” destinat persoanelor care doresc să dobândească noi abilități și competențe profesionale pentru meseriile digitale ale viitorului.

„Ne mândrim că putem contribui, dincolo de ofertele comerciale, la proiecte cu impact în reducerea decalajului digital din țară, un exemplu fiind lansarea, de către Fundația Orange, a Orange Digital Center”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Tot în luna iunie, Orange România și Orange Romania Communications au publicat raportul de sustenabilitate pentru anul 2022, primul în care rezultatele nefinanciare sunt prezentate împreună de cele două companii și relevă gradul comun de implicare socială. În cadrul raportului sunt prezentate informații privind acțiunile de mediu, sociale și de resurse umane, respectarea drepturilor omului și aspecte de etică pentru ambele companii, dar și obiectivele și angajamentele lor asumate pentru viitor.

Orange s-a angajat să-și reducă drastic emisiile de carbon direct legate de activitățile comerciale, în linie cu țintele Grupului Orange, și să facă din tehnologia digitală un motor al egalității de șanse.

O bornă importantă a fost atinsă și de către comunitatea Orange, care a împlinit 4 ani și 44.000 de membri, cu +50% față de T2 2022. Solidaritatea, implicarea activă și responsabilă a membrilor au făcut ca această comunitate să crească an de an și să devină un spațiu activ de discuții pe teme legate de tehnologie, servicii și produse Orange, fiind de un real ajutor pentru utilizatori.