The Next Web scrie că Olanda ar putea deveni prima țară europeană care să le permită oamenilor să deguste carne cultivată din celule animale, după Singapore și SUA, două alte state din lume care în prezent servesc acest tip de produse.

Alimentele dezvoltate în laborator vor deveni o necesitate în viitor, deoarece sistemul nostru alimentar devine tot mai instabil, din cauza creșterii populației și a reducerii terenurilor disponibile pentru agricultură.

Există mai multe start-up-uri în prezent care cultivă celule animale pentru a „crește” produse pe care le consumăm zilnic, o alternativă mai sănătoasă și fără riscuri la o alimentație omnivoră. Wildtype este un start-up american care vrea să ne ofere sushi cultivat ca alternativă la popularul preparat japonez și poți citi mai multe despre povestea companiei din articolul nostru.

Revenind în Europa, se pare că oficialii de pe bătrânul continent vor oferi tot mai multe oportunități pentru cei care vor să deguste proteină alternativă, iar acest proces este deosebit de important în ce privește optimizarea gustului. Dacă textura și consistența sunt destul de ușor de nimerit de către companii, la gust lucrurile nu stau la fel de simplu și este important pentru ele să reușească să ofere un produs cât mai bun din acest punct de vedere, pentru a atrage cât mai mulți clienți.

Maarten Bosch, CEO-ul Mosa Meat, este unul dintre experții care a salutat decizia guvernului olandez, deoarece el este de părere că degustările controlate îi vor permite companiei să dezvolte produse mai bune și mai rapid.

„Mosa Meat va folosi aceste degustări controlate pentru a strânge feedback foarte valoros de la consumatori, dar și pentru a educa potențialii stakeholderi cu privire la carnea cultivată și cum aceasta ne poate ajuta să avem un sistem alimentar sigur în Europa”, a explicat acesta.

Oficialii olandezi au fondat o nouă asociație, numită Cellular Agriculture Netherlands, care va supraveghea degustările sub un cod de bune practici strict.

Meatable este o altă companie din Olanda care va oferi spre degustare cârnăciori și găluște cu carne, printre alte produse. Recent, oficialii SUA au permis companiilor precum Upside Foods și Good Meat să vândă în magazine carne de pui cultivată pe bază de celule, în vreme ce Singapore a început deja degustări publice la începutul acestui an.

O competiție crescută va fi benefică pentru toată lumea în ce privește acest domeniu, fie că vorbim de consumatorii care vor avea parte de o oferă mai variată la prețuri avantajoase, sau de animalele ce nu vor mai fi sacrificate pentru a ne satisface nevoia de proteină.