ESG Today scrie că această soluție va ajuta corporațiile să „construiască o privire de ansamble asupra planului lor și să înțeleagă cum să prioritizeze proiectele în baza factorilor economici și de timp, dar și să își actualizeze obiectivele pe măsură ce condițiile se schimbă”, a explicat Liderul de Strategii Sustenabile de la Deloitte, John Mennel.

GreenLight Solution este construit în baza unei platforme pe bază de inteligență artificială, numită CortexAI, și încorporează șapte active, cum ar fi automatizarea avansată a datelor și 150.000 de factori care contribuie la emisiile unei companii.

Un alt beneficiu al tool-ului este acela că le permite strategilor de sustenabilitate să vadă impactul financiar al fiecărei măsuri orientate către planetă.

Înainte de lansarea acestei soluții, Deloitte a lansat GreenSpace Tech, o divizie care are ca scop asistarea clienților în dezvoltarea de strategii sustenabile pe termen lung. În plus, anul trecut, compania britanică a promis să investească un miliard de dolari în serviciile focusate pe sustenabilitate ale clienților corporate.