Conform ESG Today, fondurile ridicate au depășit cu mult așteptările oficialilor, care își doreau să obțină 250 de milioane de euro și este până în prezent cel mai mare fond generalist de impact early-stage din Europa.

Norrsken VC este un fond de investiții din Stockholm creat de organizația non-profit Norrsken, iar până în prezent a investit în peste 50 de startup-uri din industrii precum energia curată, tehnologii sustenabile sau sănătate. Northvolt și Einride se numără printre unicornii finanțați prin primul fond ridicat de Norrsken.

Niklas Adalberth, Partener General al fondului și fondatorul Norrsken Foundation, a declarat că „viziunea noastră pe termen lung este de a transforma fiecare dolar investit la nivel global în impact pozitiv pentru toată planeta. Prin intermediul Norrsken VC II ne propunem să găsim, să sprijinim și să împuternicim fondatorii pentru a-i ajuta să creeze unicorni de impact - companii care pot oferi beneficii miliardelor de oameni.”

Fondul recent ridicat, în valoare de 320 de milioane de euro, a fost sprijinit și finanțat de către aproape 50 de investitori, precum AP1, Folksam sau Saminvest.