Design și construcție

În colaborare cu iFixit, noul Nokia G22 poate fi reparat cu ajutorul ghidurilor de reparații pas-cu-pas și al pieselor de schimb disponibile începând cu prețul de 24.95 EUR. Fabricat cu o carcasă compusă din plastic 100% reciclat, în două culori, Meteor Grey și Lagoon Blue, Nokia G22 este, de asemenea, construit și ambalat într-o manieră sustenabilă.

„Noul Nokia G22 este fabricat cu un design reparabil și este dotat cu funcții care îmbunătățesc performanța și longevitatea fără costuri suplimentare,” declară Adam Ferguson, Head of Product Marketing, HMD Global.

„Problemele legate de baterii, deteriorarea ecranului și de portul de încărcare sunt unele dintre cele mai frecvente provocări cu care se confruntă utilizatorii de smartphone-uri, astfel posibilitatea de a înlocui cu ușurință aceste piese poate economisi timp și bani pe termen lung pentru consumatori,” adaugă Kyle Wiens, CEO, iFixit.

Prin colaborarea cu iFixit, o comunitate globală de reparații, depanarea dispozitivelor devine mai accesibilă și mai ușoară. Aceasta le oferă oamenilor acces la piese de schimb, inclusiv la baterie, ecran și port de încărcare, precum și la unelte și ghiduri de reparații, pentru ca procesul de reparare a dispozitivului să fie cât mai simplu posibil.

Imagine și sunet

Fie că asculți prin căști cu fir sau prin difuzor, Nokia G22 oferă un sunet mai bun pentru podcast-uri și playlist-uri prin funcția OZO Playback, oferind un bas îmbunătățit și un sunet mai clar. În plus, poți mări volumul cu modul Audio Boost atunci când vrei să asculți în continuare melodiile preferate sau podcast-uri în medii zgomotoase.

Algoritmii de imagistică ajută camera de 50 MP să capteze imagini mai bune. Pentru a facilita realizarea de fotografii de la răsărit la apus, modurile Night, și Quick Night echilibrează luminile și umbrele pentru fotografii mai bune pe timp de noapte, folosind camerele frontale și posterioare.

Ecranul lui Nokia G22 este un HD+ de 6,52" cu rata de refresh de 90Hz și este protejat cu sticla Corning Gorilla Glass 3.

Autonomie și performanță

Nokia G22 este conceput cu o autonomie de până la trei zile și cu o baterie care păstrează peste 80% din capacitatea sa inițială chiar și după 800 de cicluri de încărcare completă. Culorile în două tonuri se regăsesc pe un corp mai subțire cu un finisaj lucios, în timp ce baza metalică mată a camerei și ecranul Corning Gorilla Glass 3 adaugă un plus de durabilitate.

Nokia G22 vine cu 2 ani de actualizări ale sistemului de operare Android, trei ani de actualizări lunare de securitate și garanție extinsă de trei ani fără costuri suplimentare.

Prețuri, disponibilitate și accesorii

Nokia G22 este livrat împreună cu o carcasă transparentă din materiale reciclate și este disponibil în România începând începând din 15 martie 2023. Acesta poate fi achiziționat în culorile Meteor Grey și Lagoon Blue și este disponibil în configurațiile de stocare și memorie 4/64 începând de la 899 RON.

Kiturile de reparare la domiciliu și piesele de schimb pentru Nokia G22 sunt disponibile pe iFixit.com în Europa și Australia, inclusiv carcasa la 29.95 EUR, ecranul la 54.95 EUR, bateria la 29.95 EUR și portul de încărcare la 24.95 EUR.

Compatibil cu orice cablu USB-C, noul încărcător de perete Nokia Dual Port Wall Charger de 65W oferă o încărcare mai rapidă și are o carcasă realizată din materiale reciclate în proporție de 70% și este disponibil la prețul de 49.99 USD.