ESG Today scrie că acest lucru va fi realizat prin proiecte de reîmpădurire desfășurate în pădurile tropicale din Brazilia. Mombak este un startup brazilian specializat în proiecte la scară largă de reducere a emisiilor de carbon, prin reîmpădurirea terenurilor agricole degradate sau neproductive.

Acest lucru aduce cu sine și alte beneficii, pe lângă captarea propriu-zisă a carbonului, cum ar fi reducerea riscului de inundații și restaurarea biodiversității naturale.

Prin acest nou acord, Mombak va putea reîmpăduri circa 25 de zone din regiunea braziliană a Amazonului, pentru care vor fi folosiți în jur de 30 de milioane de puieți, inclusiv specii pe cale de dispariție. Oficialii Microsoft se așteaptă ca prin acest proiect să fie eliminate din atmosferă 1.5 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon, iar biodiversitatea și ecosistemele să fie restaurate.

Corporația americană pariază mult pe tehnologiile și soluțiile de îndepărtare a carbonului și a încheiat mai multe acorduri în acest sens cu companii precum CarbonCapture și Climrworks.