Potrivit Reuters, fabrica va fi construită în două faze în orașul Kuppenheim.

Prima dată, compania va construi partea de dezasamblare a bateriilor, care ar trebui să fie gata până în 2023, iar mai apoi urmează partea responsabilă de procesarea hidrometalurgică a bateriilor.

Fabrica ar trebui să fie capabilă să proceseze aproximativ 2.500 de tone de baterii pe an, iar materialele recuperate vor facilita producția a 50.000 de module de baterii pentru vehiculele electrice Mercedes-Benz.

Joerg Burzer, membru al consiliului Mercedes-Benz a declarat că „prin noua fabrică de reciclat de la Kuppenheim, vom putea crește rata de reciclare la peste 96%, în vreme ce continuăm să ne dezvoltăm pe partea de expertiză în ce privește producția de baterii.”

Prin această strategie, producătorul german de vehicule speră să închidă bucla de reciclare din segmentul mașinilor electrice, să recupereze materiale rare și să ajute și mediul înconjurător.

„Prin colaborări cu partenerii noștri din segmentul tehnologiei din China și Statele Unite, vrem să globalizăm strategia de reciclare a bateriilor și să facem un pas decisiv când vine vorba de bucla reciclării în mobilitate electrică”, a adăugat Joerg Burzer.