Potrivit ESG Today, tranziția către energia regenerabilă, inclusiv cea folosită de fermieri, și redesenarea lanțurilor de aprovizionare pentru prevenirea defrișărilor sunt două dintre obiectivele Mars pentru termen lung. Acțiunile climatice vor fi implementate și la nivel de guvernanță și planificarea afacerii, iar compania va dori să implementeze remunerarea variabilă pentru executivii de top, dar să includă, în același timp, acțiunile climatice în viitoarele căi de dezvoltare.

Barry Parkin, Chief Sustainability and Procurement Officer al Mars, a declarat că „Mars a urmat întotdeauna calea științei, iar știința ne spune acum că trebuie să reducem emisiile pe întregul lanț valoric cu 50% înainte de 2030.”

Oficialii companiei susțin că emisiile acesteia și-au atins apogeul în anul 2018, iar până în prezent s-a realizat o reducere a acestora cu 8% sau 2.6 milioane de tone, comparativ cu anul de referință 2015, deși afacerile au crescut cu 60% comparativ cu aceeași perioadă analizată. Reducerea emisiilor cu 50% înainte de următorul deceniu ar implica o reducere suplimentară de 15 milioane de tone de emisii CO2.