Potrivit The Guardian, oficialii Mars urmăresc acum evaluarea alternativei mai prietenoase cu mediul și cum funcționează aceasta în supermarketuri, iar rezultatele vor fi împărtășite cu divizia de ambalaje a companiei. Ambalajele tradiționale din plastic ale celor de la Mars nu pot fi reciclate, motiv pentru care compania explorează implementarea alternativelor.

Și Nestlé a anunțat faptul că va înlocui ambalajele pentru batoanele KitKat cu o soluție realizată din 80% plastic reciclat, care va fi reciclată și ea la rândul său.

Richard Sutherland-Moore, expert în ambalaje la centrul de cercetare și dezvoltare Mars Wrigley, a declarat că „pentru batonul Mars, provocarea a fost să găsim soluția potrivită pentru ambalajul din hârtie pentru a proteja ciocolata și a garanta calitatea produsului, astfel încât să evităm risipa alimentară.”

Potrivit oficialilor Mars, compania investește în prezent sute de milioane de lire sterline pentru a reproiecta mai multe tipuri de ambalaje pentru a reduce utilizarea de plastic virgin cu 25% pe termen scurt, dar și pentru a crește cota de plastic reciclat utilizat din motive de sustenabilitate.