Potrivit World Economic Forum, unele dintre companiile care s-au alăturat efortului chiar anul acesta sunt Hanwha, Adani și Grupul Ant. Toate aceste companii globale, dar și altele, vor lucra sub umbrela 1t.org Corporate Alliance pentru a îmbunătăți viața comunităților locale și ecosistemele ce le înconjoară. În același timp, aceste corporații vor implementa și strategii pentru reducerea emisiilor conforme cu Acordul de la Paris.

Companiile din toate sectoarele s-au alăturat acestei inițiative, de la corporații petroliere, până la firme specializate în industria minieră sau cea auto. Grupul Mahindra a făcut până în prezent progrese semnificative cu privire la eforturile de reîmpădurire și a plantat 20 de milioane de copaci, iar prin Proiectul Hariyali, va continua să planete încă un milion de puieți anual.

Critice pentru starea de bine a planetei, pădurile sunt o componentă cheie care ne ajută să captăm emisii de carbon, să reglăm temperaturile globale și fluxul de apă, dar și să stabilizăm pământul pe care construim și ne deplasăm. În același timp, ele sunt casa pentru 80% din biodiversitatea globală și sprijină viețile a aproximativ 350 de milioane de oameni.

Anual pierdem, din păcate, circa 15 miliarde de copaci, iar de la începutul activității noastre agricole, care a luat naștere acum 12.000 de ani, cercetătorii sunt de părere că aproape jumătate din cei 6 trilioane de copaci ai planetei au fost tăiați. Mai devreme sau mai târziu, acest lucru ar putea afecta și activitatea întreprinderilor și economia globală, iar peste jumătate din PIB-ul global, adică 44 de trilioane de dolari, ar putea fi pierdut dacă nu reușim să ne protejăm planeta.