”Preocuparea noastră pentru 2023 este să readucem compania la profitabilitate. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, vom continua să diversificăm oferta de produse, în principal prin creșterea numărului acestora în categoria brânzeturi și prin lansarea unei game complet noi. De asemenea, ne dorim ca în acest an să continuăm investițiile pe care le-am întârziat în 2022, care includ un sistem de recuperare, spălare și refolosire a sticlelor și borcanelor, precum și o stație de biogaz. Ne dorim să accesăm fonduri europene și astfel aceste proiecte vor îmbunătăți profitabilitatea generală a afacerii pe termen mediu și vor reprezenta un aspect inovator al afacerii noastre, dar și al întregului sector”, spune Mădălina Cocan, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Sistemul de recuperare, spălare și refolosire a sticlelor și borcanelor planificat pentru acest an, în funcție de calendarul privind acordarea diverselor fonduri europene, va reduce costurile cu ambalajele și dependența de furnizorii de ambalaje, va aduce economii la taxele fondului de mediu și va contribui la o creștere a veniturilor prin oferirea serviciilor de spălare ambalaje către alți agenți economici.

Stația de biogaz va folosi deșeurile fermei de vaci pentru a produce energie și va acoperi necesarul de energie al fermei și fabricii, fără a mai fi nevoie utilizarea de surse poluante.

Acest proiect este aliniat cu directivele UE, în mod particular cu Pactul Verde European, și va ajuta compania să devină neutră din punct de vedere al impactului asupra climei până în anul 2030.

În contextul planurilor de dezvoltare și investiții pentru anul acesta, bugetul de venituri și cheltuieli propus de companie pentru 2023 vizează o cifră de afaceri totală de 79,6 milioane de lei, cu o marjă brută de 23,4 milioane de lei, EBITDA de 17,9 milioane lei, precum și un rezultat net de 2,1 milioane de lei.

Pentru 2022, compania a raportat vânzări de 72,9 milioane de lei în anul 2022, o creștere de 7% comparativ cu 2021 și o pierdere netă de 1,9 milioane de lei față de un profit net de 1,8 milioane de lei în anul anterior, în contextul provocărilor aduse de majorarea prețurilor la energie și combustibil, precum și inflație.

Mai multe informații despre business-ul Agroserv Măriuța din 2022 puteți afla pe start-up.ro.