ESG Today scrie că aburul industrial este folosit în mai multe sectoare, cum ar fi cel al producției de alimente și băuturi, dar și cel al fabricării de materiale de construcții sau de produse chimice și are o cotă de 15% din totalul energiei industriale utilizate.

AtmosZero este un startup fondat în 2021 care a dezvoltat o soluție numită Bolier 2.0, acesta fiind un boiler electric modular care utilizează căldura din aer pentru a crea abur la temperaturi ridicate, cu emisii scăzute de dioxid de carbon și cu o eficiență crescută.

Oficialii companiei explică faptul că boilerul dezvoltat de aceștia este mai eficient decât alte boilere electrice de pe piață, utilizând doar jumătate din energie pentru a produce aburi. Totodată, reprezentanții industriilor își pot înlocui rapid și eficient boilerele existente, chiar dacă vorbim de modele pe gaz sau electrice.

Addison Stark, CEO-ul și cofondatorul AtmosZero, a declarat că „viziunea noastră este de a elimina emisiile la nivel global generate de boilere cu combustibili fosili. Investiția obținută de la finanțatorii americani și europeni este dovadă că tehnologia noastră are potențialul de a elimina emisiile Scope 1 generate de boilere.”

Engie Ventures, 2105 și Constellation Technology Ventures se numără printre finanțatorii care au contribuit la investiția de 21 de milioane de dolari.