ESG Today scrie că Agenția Internațională pentru Energie (AIE) consideră că soluțiile pentru captarea carbonului din atmosferă sunt una dintre principalele soluții care ne vor ajuta să ne reducem amprenta de carbon și să ne atingem obiectivul climatic global de 1.5 grade Celsius.

Clairity Technology, companie fondată în California în 2022, a dezvoltat o tehnologie pentru captarea carbonului care necesită o infrastructură mai puțin complicată și mai puțină energie decât alte soluții DAC de pe piață. Sistemul companiei poate fi fabricat și implementat folosind materiale și procese deja disponibile, care sunt mai eficiente atât din punct de vedere energetic, cât și financiar.

Inginerii Clairity folosesc o tehnologie bazată pe absorbant solid și săruri carbonate pentru captarea emisiilor de dioxid de carbon, iar soluția poate fi folosită în mai multe cicluri prin reactoarele companiei. Totodată, Clairity a dezvoltat un proces împreună cu producătorul de eco-beton CarbonBuilt, care folosește emisii captate de CO2 pentru a produce materiale de construcții cu o amprentă de carbon cu 70% sau chiar 100% redusă.

CEO-ul și fondatorul Clairity Glen Meyerowitz a declarat că „impactul schimbărilor climatice și criza climatică se înrăutățesc. Avem nevoie de soluții care pot fi implementate și scalate pentru a ameliora cele mai devastatoare efecte ale schimbărilor climatice în anii următori.”