Termenul limită al înscrierilor pentru a participa la BASF Innovation Hub 2022, evenimentul de prezentări special creat pentru a oferi sprijin în dezvoltare celor mai bune companii inovatoare și startup-uri, va fi prelungit cu două săptămâni, până pe 30 septembrie, la miezul nopții, potrivit organizatorilor din cadrul companiei BASF.

Concursul regional BASF Innovation Hub se va desfășura în 11 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, printre care și România. Tema competiției se concentrează pe soluțiile care contribuie, direct sau indirect, la pilonii Green Deal – energie curată, mobilitate inteligentă și agricultură durabilă (strategia “Farm to Fork”).

”Până acum, aproape 20 de companii inovatoare și startup-uri din România s-au înscris în competiție. Toate se concentrează pe energie curată și surse regenerabile, precum electricitatea și căldura generate de energia solară, eoliană, oceanică, hidroenergie, biomasă, resurse geotermale, biocombustibili și hidrogen derivat din resurse regenerabile. Este evident că Pactul Verde al UE și protecția mediului reprezintă un subiect care îi preocupă și îi inspiră pe tineri. Ei se gândesc în mod activ la soluții valoroase pentru o planetă durabilă. Datorită interesului ridicat, am decis să prelungim termenul limită de depunere a cererii de înscriere, astfel că folosim această ocazie pentru a invita startup-urile care nu au reușit încă să se înscrie să-și depună ideile până pe 30 septembrie, la miezul nopții”, spune Andreas Lier, Managing Director, BASF România, și responsabil pentru regiunea Mării Negre și a Europei de Sud și Centrale.

Pe scena locală a concursului, juriul va alege cea mai bună idee din România, care va participa ulterior la finalele regionale BASF Innovation Hub, împreună cu soluțiile inovatoare din alte țări.

Câștigătorul etapei locale va fi premiat cu suma de 2.500 EUR brut, în timp ce cea mai bună idee a etapei regionale va primi 5.000 EUR brut.

”Pentru AHK România, anul aniversar 2022 se află sub semnul sustenabilității. În acest context, BASF Innovation Hub este o inițiativă binevenită și o oportunitate excelentă pentru startup-uri de a se conecta cu o companie lider mondial, care se concentrează pe sustenabilitate și inovație și le oferă contextul potrivit pentru a-și duce ideile mai departe și pentru a-și dezvolta afacerea", afirmă CEO-ul AHK România, Sebastian Metz.

”Concursul se adresează companiilor inovatoare și echipelor de startup-uri, care numără până la cinci membri și sunt deja înființate. Singura cerință este ca ideea prezentată să contribuie, direct sau indirect, la crearea de soluții pentru energie curată, fiabilă și accesibilă, pentru agricultură durabilă prin strategia “Fam to Fork” ori pentru o mobilitate inteligentă. Premiile destinate celor mai bune proiecte pot fi folosite în orice mod pe care companiile inovatoare și startup-urile îl consideră vital pentru dezvoltarea ideii lor. Fie că este vorba despre o participare la un târg, despre finalizarea unui produs, testarea acestuia sau orice altă activitate de dezvoltare sau promovare, suntem acolo pentru a-i susține”, explică Andreas Lier.

Mai multe informații despre eveniment, cerințele și modul de înscriere sunt disponibile pe website-ul http://www.join-innovationhub.com/.