Potrivit Environmental Leader, programul utilizează mai multe tehnologii ale IBM, printre care un sistem de cloud hybrid și inteligență artificială și cunoștințele mai multor experți pentru a sprijini acțiunile care vor să îi ajute pe cei puși în pericol de schimbările climatice, condițiile meteo extreme sau poluare.

Justina Nixon, vide-președinte de CSR și ESG la IBM a declarat că „noi credem că puterea științei, a tehnologiei și a inovației poate ajuta la combaterea problemelor de mediu și în același timp să le fie de folos comunităților vulnerabile care sunt expuse la amenințări de mediu.”

Tot ea a adăugat faptul că „prin îmbinarea expertizei și a tehnologiei cu scopul îmbunătățirii vieții populațiilor foarte afectate de amenințări de mediu, putem avea un impact scalabil și de durată.”

Programul lansat de IBM va ajuta organizațiile selectate timp de doi ani, în două faze.

În prima fază, experții IBM vor lucra împreună cu organizațiile pentru a le identifica nevoile și pentru a stabili un plan pentru cum să își îmbunătățească acțiunile.

În faza a doua, experții se vor asigura că soluțiile sunt implementate corespunzător și vor lucra împreună cu tehnologiile pentru a se asigura că organizațiile își îndeplinesc scopul.

În fiecare an IBM va numi o temă pentru propuneri și pentru selectarea proiectelor, iar anul acesta se vor concentra pe energie curată.

Propunerile por fi trimise până pe 30 aprilie, 2022, înscrierile putând fi realizate la acest link.

Programul IBM Sustainability Accelerator de anul trecut a avut ca temă agricultura sustenabilă și a susținut trei participanți, TheNature Conservancy India, Heifer International și Plan21 Foundation for Sustainable Human Development.

Toți cei trei participanții de anul trecut au terminat prima fază în decembrie, 2021.