Potrivit ESG Today, oficialii IBM sunt de părere că această soluție ar trebui să permită companiei să își echilibreze mai bine cererea în continuă creștere pentru serviciile cloud, inteligență artificială și machine learning, dar și reglementările ESG și raportarea de mediu.

Satinder Sethi, manager general al IBM Cloud Infrastructure Services, a declarat că „pe măsură ce vedem un interes crescut al companiilor pentru serviciile cloud hibride, care permit eficientizarea resurselor, credem că și creșterea eficienței energetice a centrelor de date va deveni tot mai importantă.”

Serviciul IBM pentru urmărirea emisiilor pe bază de calcule la distanță le permite utilizatorilor să vizualizeze rapoarte privind amprenta lor de carbon în fiecare lună, trimestru sau an. Totodată, el poate detecta posibile probleme, modele și chiar să le ofere clienților soluții pentru a-și reduce impactul asupra mediului.

„Pentru IBM, reducerea impactului asupra mediului pentru a crea un viitor mai sustenabil este o prioritate de top și credem că acesta este cazul și pentru alte organizații. Suntem determinați să ne ajutăm clienții să își alinieze obiectivele de sustenabilitate cu cele de business”, a adăugat Sethi.