Catalyst se folosește de investiții pentru a accelera dezvoltarea a patru tehnologii: captarea directă a aerului, hidrogen curat, stocarea energiei pe termen lung și combustibil sustenabil pentru aviație.

Pe lângă această investiție, HSBC se va alătura consiliului de conducere al Breakthrough Energy Catalyst, valorificând experiența sa pe unele dintre cele mai mari piețe din Asia și Orientul Mijlociu. Cei de la HSBC afirmă că investiția contribuie la atingerea obiectivului global net-zero și susține propriul obiectiv de a obține un impact net-zero asupra climei până în 2050.

Directorul general al grupului HSBC, Noel Quinn, spune că acest „număr mic” de tehnologii ecologice vor remodela peisajul industrial al lumii în următorii cinci-zece ani.

În timp ce decarbonizarea sectoarelor cu emisii ridicate de dioxid de carbon, cum ar fi producția de energie electrică, transporturile și industria grea, este „crucială”, se estimează că jumătate din tehnologiile necesare pentru a atinge un impact net zero și alte obiective climatice fie nu există încă, fie sunt prohibitive din punct de vedere al costurilor.

Celine Herweijer, director general pentru sustenabilitate al grupului, a declarat: „Există deja inovații tehnologice ecologice strălucite care ar putea transforma industriile mari generatoare de emisii de carbon și sectorul energetic. „Ele au nevoie doar de astfel de investiții pentru a deveni realitate.”

Catalyst face parte din rețeaua Breakthrough Energy, fondată de Bill Gates, concepută pentru a sprijini decarbonizarea pe măsură ce economiile lumii se îndreaptă spre un nivel net-zero.