HONOR se concentrează, printre altele, pe implementarea design-ului ecologic pentru produsele sale, folosirea de materiale ecologice și extinderea ciclului de viață al produselor, aceste acțiuni ducând la reducerea consumului de resurse și a impactului companiei asupra planetei.

Ambalajele ecologice, produsele durabile, controlarea deșeurilor electronice și a substanțelor chimice sunt cele patru direcții ecologice implementate de companie cu scopul de a proteja mediul înconjurător.

Cu “Green Packaging”, HONOR aderă la conceptul de design de ambalaje ușoare, de dimensiuni cât mai mici, netoxice, ușor de colectat și ecologice - și se angajează să reducă consumul de resurse.

De exemplu, pentru laptopuri, compania adoptă o schemă de ambalare de tip origami, integrată, mai simplă și mai robustă decât ambalajele clasice. În plus, din 2021, cutiile de carton au fost eliminate din schema de transport, ceea ce a redus emisiile de CO2 cu un total de 208 tone.

De asemenea, HONOR a optimizat structura PC-urilor și a produselor de tip wearables, precum și a materialelor tipărite standardizate realizate pentru aceste produse, ceea ce a dus la economisirea a aproximativ 74 de tone de hârtie, echivalent cu reducerea emisiilor de CO2 cu 77 de tone.

Încă din 2014, HONOR a folosit cerneală de soia pentru a imprima materialele sale promoționale. Comparativ cu cerneala tradițională, utilizarea cernelei de soia a contribuit la reducerea a aproximativ 80 de tone de emisii de CO2.

În prezent, ambalajele cutiilor cadou și manualele de utilizare a produselor HONOR sunt tipărite cu cerneală de soia, fapt ce reduce considerabil impactul lor asupra sănătății umane și dependența de resursele petroliere, facilitând, în același timp, reciclarea materialelor folosite pentru ambalare.

Tăvițele pentru telefoane mobile din seria HONOR Magic sunt fabricate din resturi de hârtie, iar folia protectoare din plastic a încărcătoarelor și cablurilor de date a fost înlocuită cu hârtie.

Totodată, compania a înființat un laborator de fiabilitate profesională pentru a simula scenariile de utilizare a diferitelor produse, a efectuat teste complete de fiabilitate a mașinilor și pieselor și a prelungit durata de viață a produselor prin evaluarea durabilității în toate aspectele sale.

Au fost luate în considerare scenarii în care telefoanele pliabile din generația Magic V sunt pliate, formulându-se cerințe stricte pentru îndoire.

Pentru sticla de protecție, HONOR a dezvoltat și a folosit sticla ceramică Shield, pentru a îmbunătăți considerabil capacitatea anti-cădere, reducând astfel la minimum înlocuirea pieselor și, ca urmare, crescând durata de viață a produsului.

HONOR gestionează întregul ciclu de viață al produsului, pentru a minimiza impactul acestuia asupra mediului. Începând cu anul 2021, HONOR a colectat și tratat aproximativ 1.733 de tone de deșeuri electronice prin intermediul propriilor canale.

Compania a eliminat următoarele șase substanțe potențial periculoase din telefoanele mobile HONOR, din tablete și alte produse: clor, substanțe ignifuge bromurate, compuși din PVC, beriliu și compuși de beriliu, ftalați și Sb2O3.

În plus, HONOR a testat zeci de variante de materiale, împreună cu mai mulți furnizori, pentru a se asigura că toate tipurile de cabluri de alimentare pentru telefoanele și tabletele HONOR sunt lipsite de halogen.

Din 2016, compania a eliminat din produsele sale utilizarea a aproximativ 3.379 de tone de substanțe și materiale periculoase.